Bloed zweet en tranen - Reisverslag uit Koforidua, Ghana van Cor Wellenberg - WaarBenJij.nu Bloed zweet en tranen - Reisverslag uit Koforidua, Ghana van Cor Wellenberg - WaarBenJij.nu

Bloed zweet en tranen

Door: cor

Blijf op de hoogte en volg Cor

08 Maart 2010 | Ghana, Koforidua

De titel doet erger vermoeden dan dat het is. Het is vandaag dus 8 maart. Het is hier een nationale feestdag. Eigenlijk is 6 maart onafhankelijksdag maar dat was zaterdag en het wordt vandaag gevierd. An sich niet zo heel erg maar alles zit dicht zodat onze STAR voorraad op is. Gelukkig is het ook de dag van St John of God. Er volgt vanavond een bescheiden feestje met een varkentje wat geslacht is als hoofdmaaltijd. Die ene Schipper heeft ook altijd geluk. Hylke heeft het varkentje bereid en hopenlijk smaakt ie goed.
Zoals vermeld zijn we het weekend in Akasombo geweest bij onze vriend Adi (dat verhaal is na te lezen op www.skippi.waarbenjij.nu)
Michael heeft leren zwemmen en was als een kind zo blij. Nu nog ff een zwemdiploma voor hem maken.
De zieken zijn allemaal weer beter gelukkig. Rens durft alweer winden te laten. Dat is toch het teken dat het weer goed gaat.
Vandaag aan de bak met de schilders. Zij hadden het niet zo erg ingeschat en stonden af en toe te schuddekoppen bij zoveel klunzig timmermanswerk. Zelfs PUR en gaten stoppen helpt hier nauwelijks tegen.
De schilders van hier, die wel aan het werk waren, kwamen regelmatig ff kijken wat er toch voor een lawaai op die OK was. Schuurmachines, nooit gezien. Schuurpapier fijner dan 80, nooit gezien.
We hebben stroom dus en weet niet hoe want een doorsnee electricien zou een rolberoerte krijgen. Gerhard als jij dit leest jij weet ongeveer hoe het eruit ziet. Maar ja het doet het.
Vandaag flink opgeschoten en de helft van de deuren op het OK gedeelte geschuurd en geplamuurd.
Rens weet zeker dat ze zich niet laat omscholen tot schilder. Morgen weer vrolijk verder.
Is er dan niets meer, jawel hoor we ontmoeten steeds nieuwe bijzondere mensen. Een ervan is father Anthony een man van pak em beet 70 met een fantastische lach. Als hij er is is er altijd wat te lachen.
Ook hebben we vorige week father Matheus ontmoet, een oude (77) leger aalmoezenier die werkelijk over de hele wereld heeft gezeten. Het leuke van deze man was, naast een prachtige persoonlijkheid, dat hij in zijn seminarie tijd is opgeleid door Nederlandse paters. Een van die paters heette Jansman en dat was nou net de broer van mijn buurvrouw Marie. Wat is de wereld toch klein.
Voor vandaag genoeg een volgende keer weer meer.
Groeten van ons allen aan een ieder en een knuffel speciaal voor mijn Toossie.

ps Marc bedankt voor je bezorgdheid aangaande hagelslag

• 08 Maart 2010 - 18:34

Martin & Linda:

Hé Cor, Ard, Adri en de rest,

Wij vragen ons af waar de foto's van die hardwerkende schilders blijven........je hebt marie haar broer zeker wel verteld over jullie zondagmorgen-eitjes-act?
    Veel (werk)plezier nog!!

p.s. a en a hebben jullie mail gelezen over kleding bestelling voor ad6? moet eigenlijk voor 12 maart a.s.

• 08 Maart 2010 - 19:01

Maria:

Hoi Cor,Ard,Adri en de rest.
    Ja Cor jij hebt er alweer 3 weken opzitten,je zit alweer op de helft,wat gaat dat toch snel.Helaas maak je de opening niet mee,maar je beleefd wel weer van alles.Geweldig dat Ard en Adri er ook zijn.
    Er moet hard gewerkt worden,maar met veel plezier als ik het allemaal zo hoor.
    Goeie weken verder!!
    groeten van de Nijboerderij

• 08 Maart 2010 - 19:10

Arjan Steenbergen:

goed te lezen dat het al wat beter gaat met de zieken. hou het nog even vol daar.jullie hebben duidelijk nog genoeg te doen. nog veel plezier daar.

Arjan

• 08 Maart 2010 - 19:50

Celeste:

Hey,

Blij dat de zieken ook weer beetje meedoen!! Fijn dat Renske weer winden kan laten!!
    Lees dat jullie super druk zijn,knap met die hitte.

Groetjes hier uit overijssel -1 Cels.
    BRrrrrr Koud.

XXX Celeste.

• 08 Maart 2010 - 21:36

Ingrid M.:

He harde werkers!!
    Geweldig om jullie verhalen te lezen! Als ik het lees moet ik al lachen, zie het gezicht van Renske zo voor me als ze zegt: kan alweer winden laten!!! haha!!
    Zet hem op daar!
    Fijn dat de handige kwasten er ook zijn!!

Dikke kus!

• 09 Maart 2010 - 12:34

Gea W:

Het is net holland hè, beetje feesten, wat zweten en scheten, wat werken en weer eten en weer drinken en ja hagelslag kan niet ontbreken. Mensen zet m op en ik wil ook graag schilder foto's zien. Groet,n

• 10 Maart 2010 - 07:25

Felix:

He allemaal,
    Sterkte met schuren, plamuren, gronden, aflakken en alle andere werkzaamheden die moeten gebeuren.
    Tip: als er nog eens een varkentje op tafel komt, zorg dan dat je hier voor Ard een stuk af mag snijden.....

Gerdien/gert:

Hallo allemaal, er wordt gelukkig ook gelachen en dat is heel goed.Renske durft weer winden te laten. Heeft zij ook al een aansteker tegen haar achterste gehouden, daar waar de winden vandaan komen? Zij is daar namelijk heel goed in. Een ware kermis-attractie. Gelukkig Renske ben je weer goed te passe en kun je doen waar je voor gekomen bent namelijk.......

• 10 Maart 2010 - 19:39

Hallo allemaal.
    Er wordt veel gelachen en dat is een goede zaak.
    Renske durft weer winden te laten. Heeft zij dat al laten zien met een aansteker,die zij dan voor haar achterste houdt? Zij kan dat nameijk heel goed.Trouwens Renske nog gefeliciteerd met je moeder. 't Is hier nog steeds erg koud, dus geniet nog maar van het warme weer. Groetjes uit Den Ham

• 10 Maart 2010 - 20:55

Bart R.:

netjes luu zo het nu gaat,
    Cor je hebt ze aan het werk (A&A), hou ze an de gang dan komt het helemaal goed,
    hoop dat jullie daar de komende tijd nog prima werk kunnen leveren en je doelstelling kunnen/mogen halen.

B&W

• 11 Maart 2010 - 07:58

Corinne Levy:

Na alle ervaringen die jullie samen hebben meegemaakt hoop ik van ganser harte dat er veel goede dingen tot stand zijn gekomen.
    Ik wens jullie allemaal een goede terugreis.
    Met veel respect,
    Corinne.

• 11 Maart 2010 - 20:34

Annemarie En Marjan:

Hallo lieve allemaal,

Nou, het is dan bijna zover. Nog even wat potten pindakaas in de tas proppen en de 80 voetbalshirtjes die Annemarie gescoord heeft.
    Niek is hier vanmiddag nog even geweest om bij te kletsen en wat tips van het één en ander. Jammer dat hij er volgende week niet is, maar ja, zo gaat dat.
    Wij hebben er helemaal zin in, we zijn de kou zat!
    Leuk dat jullie ons komen ophalen.

Dikke kus A&M

• 12 Maart 2010 - 21:02

Janr:

Blij dat het beter met jullie gaat en een Liederholthuiser is volgens mij overal tegen bestand.
    Plamuren en schilderen is ook leuk want je ziet de boel opknappen, maar daar kwamen jullie eigenlijk niet voor.
    Nou, nog maar even doorbijten, gezond blijven of worden en succes met de boel.
    groeten
    Jan

• 13 Maart 2010 - 17:03

Natas:

He rens hoe gaatíe daar, wat fijn te lezen dat je je weer beter voelt.
    Succes allemaal!
    Groetjes natas en voor tante rens een dikke knuffel van Daantje

• 14 Maart 2010 - 12:18

Margriet:

Hallo allemaal,

wat een leuke verhalen en wat een werk.... Ziet er allemaal top uit! Rens, ben blij dat je je weer wat beter voelt....

Dikke kus van Margriet

• 14 Maart 2010 - 13:47

Anneke:

Cor en Renske ik hoop dat jullie niet te hard werken daar in die hitte.
    Nog even volhouden en dan weer lekker naar het frisse Holland,daar verlang je dan ook wel weer naar ,lijkt me.Ik wens jullie een hele voorspoedige terugreis toe.
    Hartelijke groeten Anneke

• 14 Maart 2010 - 14:01