verdrietig - Reisverslag uit Koforidua, Ghana van Cor Wellenberg - WaarBenJij.nu verdrietig - Reisverslag uit Koforidua, Ghana van Cor Wellenberg - WaarBenJij.nu

verdrietig

Door: renske

Blijf op de hoogte en volg Cor

23 Februari 2010 | Ghana, Koforidua

Verdrietig

Wat een week, menig zweetdruppel heeft hier de grond geraakt.
Afgelopen week en vandaag hebben we ons gestort op de opslag, zoals jullie al hebben gelezen, deze week vol goede moed begonnen met inventariseren van de ok benodigdheden, wat heb je nodig in de koffiekamer, ook hier helaas geen frituurpan gekozen.
Wat heb je nodig in de opslagruimte, wat in de wasruimtes en wat in de ok zelf.
Het lijstje werd met zorg gemaakt, maar na een klein rondje te hebben gemaakt in het nieuwe ziekenhuis, kon je eigenlijk alles weer doorstrepen, de opening van 19 maart gaat qua ok’s niet lukken.
Er zijn te weinig stopcontacten en pijpen voor gas en zuurstof e.d.
Om deze toch nog aan te leggen hebben ze besloten om…………………..
Bijna het hele plafond er maar uit te zagen.
Je kunt gerust zeggen dat ze weer terug bij af zijn.
Een voordeel is dat we nu hebben kunnen zien dat een ok lamp op hangen niet was gelukt, de dakcontructie was van zodanig kwaliteit dat deze nooit had gehouden, dunne latjes dus geen stevige ondergrond.
Bij Cor was de maat nu vol en hij heeft de hulptroepen ingeschakeld, vanaf de 2e week van maart zal de firma s&s ons versterken. Dus de voorraad STAR zal aangevuld moeten worden.

Verder hebben we in het weekend een paar mountainbikes gekocht, met het idee hier ons maar eens voort te bewegen op de fiets(jaja zelfs renske gaat zich op de fiets nestelen).
De fietsen kopen was geen probleem, maar deze moesten eerst helemaal worden nagekeken door de fietsenmaker, twee straten verderop, toen bleek dat deze er niet was, moesten we tien straten verder voor een andere fietsenmaker, de fietsen achter in de taxi, de mannen lopen en renske in de taxi mee(er moet toch iem. op de fietsen letten?)
Toen ze helemaal gecheckt waren, konden de heren ze gaan testen,( rens ging uiteraard weer met de taxi) na de col du koforidua te hebben beklommen, kon er wel een star tegenaan(1 uur ’s middags) en toen we weer een poging deden onze reis verder voort te zetten, bleek de ketting van cor geknapt te zijn, compleet doormidden.
Gevolg, fiets weer in de taxi, cor en niek te voet en hylke en renske op de fiets richting huis.
Na een kwartier werd de fiets weer netjes voor het huisje afgezet.
Er pronken nu dus drie fietsen in het huis, waarvan er een weer een gebroken ketting heeft, Maandag hebben we namelijk weer een poging gedaan om de col du koforidua te beklimmen, maar helaas, weer een ketting gesneuveld.
We zullen jullie de foto’s niet ontnemen, maar het uploaden gaat hier nog wel een aant. daagjes duren.
Voor nu………………….tot gauw.

• 23 Februari 2010 - 22:14

Schipper&Schipper:

Wat een triest verhaal, maar we zullen ons uiterste best doen om het weer een beetje in orde te maken.
    Koop er ook maar vast 2 fietsjes bij, kunnen we meerdere tegenslagen van ons af-fietsen. Tot volgende week.

Groet Ard & Adri

• 24 Februari 2010 - 07:16

Ben:

Het blijft natuurlijk Afrika, dus dat alles nier 'vanzelf' gaat hoort erbij, maar dat er nog zoveel moet gebeuren is wel erg jammer! Ik hoop dat jullie de tijd daar goed kunnen benutten en dat je naast het werk zult genieten van de cultuur en natuur. Succes met alles!!

• 24 Februari 2010 - 08:22

Marjon :

jeetje, wel confronterend hoor!zo hard aan het werken, zoveel te doen... en nu er achter komen dat er in de basis nog zoveel moet! Heel veel succes

p.s.het urologische reclamebord is echt geweldig!

• 24 Februari 2010 - 11:08

Alida:

ooh wat balen allemaal!! laat het hoofd niet zakken, t, komt allemaal [ooit] weer goed..groetjes vanuit het regenachtige wapenveld..arjan en alida

• 24 Februari 2010 - 15:16

Bart R.:

dat de ketting van een fiets knapt is niet erg,als jullie tesamen maar één ketting vormen zonder zwakke schakel!!
    19 maart is nog een eind weg dus we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen en we wensen jullie dan ook heel veel succes ermee.

Bart

• 24 Februari 2010 - 15:42

Marcel En Jannet:

Moed houden Cor!
    Maar jouw kennende laat je je niet zo snel uit het veld slaan en blijf genieten. Wat goed Schippertjes dat jullie gaan om te helpen. Succes allemaal!

• 24 Februari 2010 - 19:59

Gerda:

hoi hoi, het blijft spannend bij jullie en dat zal tot de opening wel zo blijven. Het is niet anders. Jullie kennende maken jullie er elke dag weer wat van en met de schippers op komst heb je nog meer leven in de brouwerij! Over brouwerij gesproken,laat ze niet te veel star...en. hahaha.
    Ja Renske de foto is een veelzegggend sportief bewijs. jammer dat je net je peuk nog kunt zien. hihihi. Hou je taai bij al die mannnen he, maar lukt vast wel! liefs Gerda

• 25 Februari 2010 - 14:51

Sylvia En Marielle:

hey hoi

leuk om jullie te volgen in ghana!!!.
    wat een werk zeg!!! petje af voor jullie.
    succes ermee

groetjes

• 25 Februari 2010 - 18:50

Frits En Alie:

Hoi Renske, Cor en Niek.
    Wat vervelend dat jullie niet kunnen doen, waarvoor jullie gegaan zijn.
    Houd de moed erin. En Cor, ik weet wel een adres voor een nieuwe ketting.

Groeten Frits en Alie

• 25 Februari 2010 - 20:39

Henk, Anja En Boys:

Hee Renske
    Zie net deze verslagen wat een verhaal gaat niet zomaar daar.
    Morgen mijn schoonpa jarig gaan we jou missen en jij de eitjes haha Zal er 1 extra nemen voor jou.
    Voor julie allemaal heel veel succes

• 25 Februari 2010 - 21:03

Christine De Ruiter:

Beste allemaal,
    Jammer dat het allemaal tegen zit. Hoop dat jullie onderling het gezellig hebben en de moed erin kunnen houden. 19 maart is best nog ver weg en wie weet.....
    Succes!!

• 26 Februari 2010 - 20:11

Felix:

He Cor & co,
    Joh Willy, je staat toch niet zo te zweten (zwaar door de deodorant gebroken en de koppakking lek zo te zien) omdat je op de uitslag van de syf-test bij dr.Kwak(u) wacht?
    Maar sjonge wat een puinhoop daar. We weten dat je kunt buffelen als geen ander (en de rest ws. ook), dus daar mogen de Ghanezen blij mee zijn en meer kunnen jullie niet doen. In ieder geval heel veel succes en natuurlijk plezier.
    Groeten uit D'veen