Ons laatste verslag.
Door: Annemarie en Marjan
Blijf op de hoogte en volg Cor
24 Maart 2010 | Ghana, Koforidua
Vandaag is er weer veel werk neergezet.
Adriaan heeft samen met Hylke en Renske 4 kinderen geopereerd met afwijkingen aan beenstanden. Je begrijpt echt niet hoe die stakkers zo lang op de buitenkant van hun enkels hebben gelopen. Weken aan wachten hier in het ziekenhuis totdat iemand de ok aandurft. Wij gingen na onze trainig een kijkje bij ze nemen en we troffen er een heel relaxed drietal aan. De sfeer was optimaal en gemoedelijk. Zo leuk om te zien en het resultaat was dat deze kinderen weer redelijke rechte beentjes hadden na de ok. Morgen schijnt Adriaan een hele gecompliceerde ok te doen bij een kind die al weken wordt uitgesteld omdat niemand het aandurft.Annemarie is na de ok mee naar de gipskamer gegaan en heeft 1 lange beenspalkje aangelegd. Ze vindt dat wij veel beter afwerken en mooiere gipsen aanleggen. Op een bepaald moment ging Annemarie bijna onderuit van de stank waarvan ze dacht dat iemand stiekum iets had laten waaien. Groen van ellende stond ze naar adem te happen maar wat bleek.....onder het aanrecht lagen allemaal oude verwijderde gipsspalken inclusief veel pus en stinksels. Bah!!
We hebben, om onze reanimatietraining vervolg te geven, 3 verpleegkundigen getraind voor het trainersschap.Ze geven a.s vrijdag een training onder ons toezicht en krijgen van ons de engelse vertaling van de Basic Life Support.
Toch wel een beetje een kroon op ons werk. Vanmorgen kwam zuster Gladys, en ik zei "van Gladys Night and the pipps?" Ze kende dat ook nog dus ik vroeg haar of ze ook zo goed kon zingen. Waarop ze uit volle borst een gospelsong voor ons begon te zingen. Beetje ontroerd raken we daar toch wel van. Morgen het afscheid van Cor,Renske en Adriaan. En dan nog een dagje training en bezoek aan de aidskliniek. Zaterdag vroeg vertrekken en een paar uurtjes strand pakken.We vonden jullie reacties op onze verhalen heel leuk en hartverwarmend. Dit avontuur is een onvergetelijke ervaring. Dit zou iedereen eens mee moeten maken om te leren te relativeren en de dingen soms te nemen zoals ze zijn. En het mooie in de mens...
In Nederland is het mooi weer, geniet van het moment en tot volgende week in ons heerlijke welvarende Nederland.
Dag lieve allemaal, groet van de clan!
24 Maart 2010 - 19:17
Viktor:
Cor, Renske en Adriaan een goede reis terug. Het 1/2 pilletje van Lowie heeft bij mij niet gewerkt. Willen jullie nog een aantal mooie foto's van het strand maken? Annemarie en Marjan, veel plezier de resterende dagen! -
25 Maart 2010 - 08:05
Leny:
Goedemorgen Marjan en team,
Het zit er bijna op, ben zo benieuwd naar de foto`s en verhalen van je.
Nog even aanpoten!
Ik wens julllie een hele goede thuisreis en zie ja gauw.
Huggs, liefs, Leny -
25 Maart 2010 - 09:19
Marianne:
Lieve Mar,
Het is geweldig zoals jullie schrijven. Het zal een hele omslag voor jullie zijn weer terug in ons keurig georganiseerd Landje. Deze bijzondere ervaring kunnen ze je niet afnemen. Geniet nog van de heerlijke zon daar en natuurlijk klotsende okseltjes, want hier komt er vast weer binnenkort regen.
Veel plezier en een hele goede terugreis gewenst.
Liefs Mar -
25 Maart 2010 - 21:14
Anita Luijten:
Nou Cor, ik heb genoten van het lezen van jullie reisverslagen. Knap werk.
Welkom thuis en misschien tot ziens!
Groetjes vanuit het Elisabeth ZH in Tilburg.
26 Maart 2010 - 12:58
Eric:
Ha marjan en Annemarie, jullie "vakantie" zit er bijna op, haha nee grapje. Jullie hebben fantastisch werk gedaan en zijn een onvergetelijke levenservaring rijker. Nu pas kun je echt relativeren als je dit contrast hebt meegemaakt. Ik ben hartstikke trots op jullie. Een voorspoedige reis en tot zondag. Kijk er naar uit jullie weer te zien. Groetjes Eric -
04 April 2010 - 16:52
Nies:
Haai Annemarie en Marjan,
Beter laat dan nooit zou ik zo zeggen.Heb heel aandachtig ál jullie verhalen nu eindelijk! gelezen.Wat een ervaring voor jullie!,in korte tijd héél veel meegemaakt.Dat zal jullie altijd bij blijven en veel voldoening geven.Leuk en duidelijke reis- verslagen van julie
,geeft goede indruk van wat jullie hebben meegemaakt.Liefs Nies.