Weer terug in, brrrrrrrrrrrrrrr koud, Zwolle
Door: Niek Metgod
Blijf op de hoogte en volg Cor
28 Februari 2010 | Ghana, Koforidua
Ben net weer terug in Zwolle, een prima vlucht gahad. Toch wel een beetje met pijn in m'n hart vertrokken. Er is nl. nog zoveel te doen en de samenwerking en de teamgeest is zo goed!! Ben wel blij vele zaken een duwtje in de rug te hebben kunnen geven. Zaterdagmorgen was Paul Sapong, van het metaal constructie "bedrijf" nog even langs geweest. Hij had de maten voor de constructie om de OK-lampen op te hangen nog even gecontroleerd. Mooi om ook de "locals" zo bij dit project te betrekken. Ik had van Isala Wereld Breed, nog 1500 Euro mee gekregen, voor deze activiteiten.
Bij de Ok-lampen was geen bevestigingmateriaal mee gekomen omdat de nieuwe lampen op loc. Sophia aan de oude bevestigingspunten hangen.
Op een paar Ghaneese cedies na was die 1500 Euro voldoende.
De directieleden en broeders hebben alle Isalanders bedankt voor deze donatie. Waarvan akte!!! Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt nogmaals bedankt!!
Ook het geld, een dikke 25.000 Euro, van het benefietdiner komt erg goed terecht. De SEH, OK en IC worden voorzien van in de muur geplaatste gasafname punten, hoge en lage druk Perslucht, Zuurstof en Vacuum.
Zodat de erg gevaarlijke situatie van de los staande kolossale zuurstof fles tot het verleden behoort. Over de werkelijke uitvoering, grote gaten in het plafond en in de muren zullen we het maar niet meer hebben! Komt allemaal goed en het resultaat is vast geweldig. De aangeschafte nieuwe autoclaven zullen rond 14 maart in de haven van Accra aankomen. Komende week zal de ruimte van de sterilisatie nog aangepast moeten worden maar is over enkele weken na plaatsing van de autoclaven erg professioneel met zowaar autoclaven die aan de vuile zijde worden geladen en in de schone ruimte worden leeg gehaald.
Al met al ben ik erg benieuwd naar de resultaten van de komende weken.
Hylke, Cor en Renske veel suc6 met ondermeer de coordinatie van een aantal van boven genoemde zaken.
En jullie weten je mag altijd bellen en kom anders nog even langs!
28 Februari 2010 - 12:12
Frits Roelfsema:
Op de vuilniscontainer na ziet het er allemaal gelikt uit.Je gaat haast geloven dat het nu opschiet.Maar met zoveel enthousiasme moet dat ook wel.Ga zo door kinderen. Frits R. -
28 Februari 2010 - 19:02
Rens Vanuit Ghana:
Niek, wat fijn te lezen dat je weer veilig terug bent, is het erg koud?
wij zijn vandaag naar boti falls geweest, je weet wel die mooie waterval, wat denk je, hij staat helemaal droog, geen druppie valt er naar beneden, mooie waterval dus.
toen lopend naar umbrella rock, wat een enorme klim(voor alleen mij geloof ik)ik was helemaal kapot, zo'n 40 min over gedaan pffffff. ik zal het nu echt nooit meer hebben over de hortensiabrug hihi.
We houden je op de hoogte en je wordt nu al erg door ons gemist. -
28 Februari 2010 - 20:18
Gerda:
hoi afrihollanders. Mooi die foto's, lijkt toch bijna af zo, maar ik weet wel beter uit de verhalen. Er moet nog een heleboel gebeuren! Succes ermee. groetjes uut Lierderholthuus, waar het flink stormt!xxxxxxx -
02 Maart 2010 - 14:50
Cor Uit Ghana:
Ik zit hier heel alleen te typen. Nee geen nieuwe Hazes hit maar werkelijkheid. Mijn mede reisgenoten liggen te bed. Renske heeft last van een versnelde stoelgang en Hylke kampt met hoofdpijn problemen.
Hopenlijk zijn ze er weer snel bovenop. -
02 Maart 2010 - 14:50
Cor Uit Ghana:
Hopenlijk zijn ze er weer snel bovenop. -
03 Maart 2010 - 12:32
Janr:
Ha stoere werkers,
wat een prachtig ziekenhuis staat er al. Verblindend wit, anti zon en toch exotisch.
En wat een uitzoekerij met die instrumenten.
Leuk om te zien dat jullie toch ook genieten van de omgeving en de darmfolklore.
Succes nog, groeten
Jan