De gasten zijn naar huis - Reisverslag uit Zwolle, Nederland van Cor Wellenberg - WaarBenJij.nu De gasten zijn naar huis - Reisverslag uit Zwolle, Nederland van Cor Wellenberg - WaarBenJij.nu

De gasten zijn naar huis

Door: Cor

Blijf op de hoogte en volg Cor

05 November 2011 | Nederland, Zwolle

Vandaag zijn Francis en Beatrice terug gegaan naar Ghana.
Ze zijn 3 weken in Nederland geweest om hier de gang van zaken en de werkwijze op een operatieafdeling te volgen en daar van te leren. Deze doelstelling is m.i meer dan gehaald. Francis heeft een aantal dagen meegewerkt op de sterilisatieafdeling in Delft en Zwolle en was bijzonder onder de indruk van het aantal instrumenten, de hoeveelheid verschillende sets en met name het hoge werktempo.
They work very hard waren elke dag zijn woorden in de auto terug naar hius. Hij hoopt, met de beperktere middelen die hij heeft, in Ghana zaken beter te kunnen structureren. Een hele verbetering zal het zijn wanneer de wasmachines geplaatst zijn aldaar. Dat er eerst een muur gesloopt moet worden om ze op de plek te krijgen zal nog een hele toer worden, maar ja dat zijn we wel gewend in Koforidua.
Beatrice is een zeer slimme vrouw. Ze heeft al snel de dingen op een rijtje enhoopt een aantal zaken op haar OK in te kunnen voeren. Het zal gefaseerd moeten zgt ze zelf want teveel in een keer lukt niet en dan krijgt ze een aantal mesen tegen zich.
Zo wil ze het vervoer van de patienten naar de ok vereenvoudigen en wil ze een soort van Time Out ssysteem in voeren. Time out is een werkwijze waarbij vooraf gecontroleerd wordt of alles aanwezig is voor een operatie alvorens de patient te laten slapen.
Verder hebben ze een prima tijd gehad in Lierderholthuis, Delft en Zwolle. Ik wil dan ook als eerste CtM bedanken dat zij Beatrice en Francis de gelegenheid hebben gegeven om 3 weken naar Nederland te komen. Voorts wil ik Judith en haar man bedanken voor een geweldige tijd die ze in Delft hebben gehad. Verder natuurlijk de familie Mostert voor hun aanbod om Beatrice en Francis een aantal dagen in huis te nemen. Mijn collega's van de OK en sterilisatie die met veel enthousiasme de Ghanese gasten hebben begeleid.Alle andere mensen die op een of andere manier hebben bijgedragen aan hun verblijf hier en als laatste mijn eigen Gerda en de kinderen voor hun inzet bij het in huis hebben van 2 gasten.
Met z'n allen hebben we ze onvergetelijke weken bezorgd.
HULDE

Van Adriaan heb ik vernomen dat ze de douane goed zijn gepasseerd. Ze kwamen nl met 2 koffertjes naar Nederland en zijn met 5 grote volle koffers retour Ghana met allerlei cadeaus, spullen voor OK en CSA en kleding.

Het waren 3 intensieve maar mooie weken met 2 prachtige mensen uit Ghana

• 05 November 2011 - 17:24

Ard:

Mooi gesproken Cor, hulde aan jou. Ben er helaas niet mee over gekomen fatsoenlijk afscheid van hen te nemen.
    moeten we daar maar eens gaan kijken in 2013!

• 05 November 2011 - 17:40

Riet:

Nou Cor en Gerda,

Chapeau, petje af als good shepherds, zoals jullie werden genoemd. Jullie (en veel anderen) hebben je steentje zeker bijgedragen.

Prettig weekend en geniet nu maar even weer van de rust in Lierderholthuis !!!